Červené šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Lambrusco Grasparossa vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Emilia Romagna - Castelvetro di Modena - vinice Cialdini - suché
Víno pocházející z vinic jenž byly majetkem generála Enrica Cialdiniho, jednoho z vůdců italských vojsk během sjednocení Itálie. Víno v jemně purpurové barvě s elegantním perlením. Na vůni bohatě ovocné , s tóny lesního ovoce a čerstvých plodů. Na chut suché , lehké a
osvěžující, s dlouhou a podmanivou dochutí. Překvapivé víno v celé době svého projevu. Jedno z nejvyhlášenějších vín oblasti. Vynikající v kombinaci se salámy, šunkami, ovocem a místní kuchyní. Ruční sběr a přísná selekce hroznů, velmi jemné lisování (pris de mousse).
Kontrolované kvašení v nerezových tancích při teplotě 18°C. Prokvašeno do sucha. Celý proces výroby probíhá bez přístupu vzduchu. Tímto procesem dosáhneme intenzivnějšího, přesto jemného perlení po velmi dlouhou dobu.
Chiarli 1860 je nejstarším výrobcem Lambrusca Emilia. Vinařství bylo založeno v roce 1860 panem Cleto Chiarli, majitelem restaurace „Trattoria delľ Artigliere"" v centru města Modena a zde pro své stálé hosty připravoval své vlastní Lambrusco. Chiarli předává své bohaté zkušenosti z
generace na generaci, a tak si svou poctivou prací a respektováním principů získává stále větší oblibu přesahující hranice regionu. V současné době vinařství Chiarli obhospodařuje sedm farem, z nichž šest se nachází přímo v apelaci DOC Modena a jedna je situována v DOC Colli Bolognesi
v provincii Bologna. Celková plocha činí 414 ha, 131 ha jsou vinice a ostatní půda se využívá jako pastvina pro skot, jehož mléko se využívá k výrobě Parmigiana Regiana. Vina nesoucí jméno Chiarli jsou klasifikovány certifikáty IFS (International Food Standard) a BRC (Global Standard
Food), také se s nimi setkáme na prestižních vinařských soutěžích celého světa, kde se pravidelně umisťují na nejvyšších stupních.
Chiarli 1860 je nejstarším výrobcem Lambrusca a ostatních vín v oblasti Emilia. Vinařství bylo založeno v roce 1860 panem Cleto Chiarli, v té době majitelem a provozovatelem restaurace „Trattoria delľ Artigliere“ v centru města Modena a zároveň zde pro své stálé hosty připravoval své vlastní Lambrusco. Velmi dobrý ohlas a obliba jeho vína mu dodal odvahu a tak se rozhodl začít s výrobou Lambrusca v mnohem větším měřítku. V roce 1860 bylo založeno vinařství nesoucí jeho jméno, tedy Cleto Chiarli. Chiarli předává své bohaté zkušenosti z generace na generaci, a tak si svou poctivou prací a respektováním principů získává stále větší oblibu mnohonásobně přesahující hranice regionu. Uplynulo již více jak 145 let a jméno Chiarli se stalo synonymem pro kvalitu, ale také jméno pro porovnávání kvality tradičního Lambrusca. Lambruso, víno známé již ve starověku, je díky svému charakteru a přírodnímu perlení v moderní gastronomii stále více oblíbené. Lambrusco je produkováno v několika druzích, avšak každé je rozdílné a věříme, že i zajímavé. Díky této rozmanitosti dokáže uspokojit širokou paletu chutí, a nejen proto je nyní velmi populární téměř po celém světě.
V současné době vinařství Chiarli obhospodařuje sedm farem, z nichž šest se nachází přímo v apelaci DOC Modena a jedna je situována v DOC Colli Bolognesi v provincii Bologna. Celková plocha činí 414 ha, 131 ha jsou vinice a ostatní půda se využívá jako pastvina pro skot, jehož mléko se využívá k výrobě Parmigiana Regiana. Výrobna slavného sýru je rovněž majetkem vinařství, společně s výrobou tradičního balsamického octu. Tyto dvě gastronomické delikatesy, jsou neodmyslitelně spjaty právě s Lambruscem. Vina nesoucí jméno Chiarli jsou klasifikovány certifikáty IFS (International Food Standard) a BRC (Global Standard Food), také se s nimi setkáme na prestižních vinařských soutěžích celého světa, kde se pravidelně umisťují na nejvyšších stupních
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.