Červené víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 92% Zinfandel, 8% Charbono, Mourvedre, Carignane vypěstovaných na vinicích americké vinařské oblasti Kalifornie - Napa Valley - suché
Vinice Brandlin Vineyard byla vysázena na východním svahu hory Mount Veeder již ve dvacátých letech minulého století. Rostliny jsou tak téměř století staré. Plodí úžasné hrozny, které jsou plné chutí a vůní. Na vinici se nepoužívá žádných podpůrných prostředků, proto je vinice skvěle vyškolená a v plné kondici.
Ročník byl skvělým rokem. Víno má tmavší rubínovou barvu. Ve vůni je příjemně ovocné a svěží. V chuti je nádherné a velmi specifické. Můžeme cítit maliny, květy růže, levanduli, bílý pepř, hřebíček a anýz. Závěr plný, hladký a sametový. Skvěle se hodí k archivaci, ale již dnes můžete vychutnat jeho báječnou komplexnost.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
Vína Petera Franuse jsou nazývána „Klenoty Kalifornie“. Nic je nedokáže vystihnout lépe, než právě toto sousloví. Každé jeho víno je unikátní a působivé. Každé má svou skvělou harmonii a je opravdovým zážitkem ho ochutnat. Peter své první víno, Zinfandel, vyrobil v roce 1987. Do dnešního dne dokázal svá vína dostat na absolutní vrchol.
Peter Franus patří k vinařům, kteří pouze vyrábějí víno, révu kupují od dodavatelů. Neplatí to vždy, ale v případě Petera je to plusem. Má tři stálé dodavatele a každý z nich mu dodává révu na jiné druhy vína. Tito dodavatelé zůstávají stejní a Peter se tak může věnovat naplno výrobě vína.
Jak Peter říká: „Tuto větu jsem řekl dávno, ale stále vyjadřuje to, co cítím a v co věřím: „Mou největší odměnou je to, že po ochutnání mého vína uvidím úsměv na tváři a uslyším: Je báječné…“
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.