Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Riesling vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Alsasko - suché
Víno intenzivní zlaté barvy s pistáciovými odlesky. Vůně je sofistikovaná, ovocná a květinová (pečené jablko, broskve, zázvor, mandlový květ, citrón) s výraznějším obsahem alkoholu. Na patře je plné, má úžasnou texturu s nádhernou kyselinkou v závěru.
Ideální k pečené drůbeži, bílým lanýžům, humrovi, krevetám a bílým masům.
První zmínky o předcích rodiny Hugel v Alsasku pocházejí z 15. století. O dvě stě let později se se Hans Ulrich Hugel usadil v Riquewihru zdevastovaném třicetiletou válkou. V roce 1639 se stal měšťanem a brzy poté stanul v čele silného spolku vinařů. Na počátku 20.století byly alsaské vinice zničeny škůdci a chorobami.
Po roce 1918 skupina vinařů včetně Frederica Emila Hugela začala podnikat kroky vedoucí k záchraně alsaských vinic a pěstování ušlechtilých odrůd. Zasloužil se i o oficiální uznání označení „Vendange Tardive"" a ""Séléction des Grains Nobles"" (výjimečná vína v kategorii pozdních sběrů s vysokým obsahem přírodních zbytkových cukrů,
na která se používají odrůdy Gewurztraminer, Riesling a Pinot Gris ).Vinařství Hugel & Fils v současné době obhospodařuje více než 25 hektarů vinic, z nichž polovina má klasifikaci Grand Cru. Průměrné stáří vinic je 30 let. Vinařství navíc nakupuje na základě dlouholetých smluv nejkvalitnější ručně sbírané hrozny z dalších než 100 hektarů vinic.
Vzhledem k rozmanitosti půdního složení využívá vinařství svých zkušeností při určování, která odrůda bude pěstována na které vinici.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
První zmínky o předcích rodiny Hugel v Alsasku pocházejí z 15. století. O dvě stě let později se se Hans Ulrich Hugel usadil v Riquewihru zdevastovaném třicetiletou válkou. V roce 1639 se stal měšťanem a brzy poté stanul v čele silného spolku vinařů. Na počátku 20.století byly alsaské vinice zničeny škůdci a chorobami. Po roce 1918 skupina vinařů včetně Frederica Emila Hugela začala podnikat kroky vedoucí k záchraně alsaských vinic a pěstování ušlechtilých odrůd. Zasloužil se i o oficiální uznání označení „Vendange Tardive" a "Séléction des Grains Nobles" (výjimečná vína v kategorii pozdních sběrů s vysokým obsahem přírodních zbytkových cukrů, na která se používají odrůdy Gewurztraminer, Riesling a Pinot Gris ).Vinařství Hugel & Fils v současné době obhospodařuje více než 25 hektarů vinic, z nichž polovina má klasifikaci Grand Cru. Průměrné stáří vinic je 30 let. Vinařství navíc nakupuje na základě dlouholetých smluv nejkvalitnější ručně sbírané hrozny z dalších než 100 hektarů vinic. Vzhledem k rozmanitosti půdního složení využívá vinařství svých zkušeností při určování, která odrůda bude pěstována na které vinici.
V diskuzi nejsou žádné příspěvky.